پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۲
معاون پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد؛ لزوم بهره گیری از علوم انسانی در تولید کالاهای اسلامی

معاون علمی- پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر لزوم بهره گیری از علوم انسانی در روند تولید کالاهای اسلامی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمود حکمت نیا ، عصر روز گذشته طی سخنانی در نشست مشترک مسئولان این معاونت با مسئولان مرکز رشد واحدهای فناورعلوم انسانی قم با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: ما در جامعه از ایده های فراوانی بهره مند هستیم که باید آن ها را شناسایی و جمع آوری کرده و آن ها را جهت دهی و قالب بندی کنیم.

وی همچنین افزود: گاهی اوقات مغازه داران جامعه ایده های خلاقانه ای دارند که به فکر ما هم نرسیده است و باید از آن ها درجهت بهبود امور استفاده کرد.

حکمت نیا با اشاره به لزوم بهره گیری از علوم انسانی در عرصه صنعت، خدمات و کشاورزی گفت: علوم انسانی خدمتگزار صنعت است و باید با تقویت پارک های علم و فناوری، گره های موجود در برقراری این ارتباط میان صنعت و علوم انسانی را گشود.

وی اضافه کرد: برای نوآوری در صنعت و فناوری باید از توان علوم انسانی بهره مند شد و در این راستا می توان اقدام به تاسیس شرکت ها و واحدهای مشاوره ای شد.

معاون علمی – پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات به جهت عدم آشنایی لازم و نبود مشاوره در این باره، مشاهده می شود که سال ها عملکرد یک مجموعه اشتباه بوده است.

وی در ادامه با اشاره به دغدغه مسئولان کشور درباره موضوع عفاف و حجاب بیان داشت: ما باید در این باره در وهله اول ، الگوهای صحیح و اسلامی پوشش در جامعه را شناسایی و سپس از این الگو ها حمایت لازم را به عمل آوریم.

وی افزود: طبعا در این راستا همواره نمی توان به قوه قهریه دل خوش بست؛ چرا که ما باید در این عرصه با نگاه خلاقانه کاری کنیم که فرهنگ اسلامی را تبدیل به پول کنیم؛ به طوری که حمایت شود؛ آن هم حمایتی که خود به صورت نرم مدیریت گردد.

حکمت نیا همچنین با بیان این که علوم انسانی می تواند جهت تولید را مشخص کند، گفت: متاسفانه در حال حاضر علوم انسانی کشور به تولید کالا جهت نمی دهد از جمله در عرصه تولید لباس.

وی اضافه کرد: بی شک اگر لباس و پوشش را بخشی از فرهنگ بدانیم در آن صورت نگاه ما به لباس و سیستم تولید در این خصوص تغییر می کند.

معاون علمی- پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان این که علوم انسانی می تواند روی عوامل تولید و تولیدگران تاثیرگذار باشد، اظهار داشت: یکی از ماموریت های علوم انسانی طراحی بازار اسلامی بر اساس فرهنگ اسلامی می تواند باشد و این که ما چطور کالای متناسب با فرهنگ اسلامی را تولید و عرضه نماییم.

وی همچنین با اشاره به لزوم بازخوانی اندیشه ها و ایده ها گفت: علوم انسانی و صنعت و فناوری نمی توانند بدون بهره گیری از توان یکدیگر، آن اثرگذاری لازم را در جامعه ما داشته باشند چرا که این ها در ارتباط تنگاتنگ می توانند موثر واقع شوند.

در این نشست همچنین، مصطفی ملایی، رییس مرکز رشد واحدهای فناور علوم انسانی به ارایه توضیحات مختصری درباره فعالیت های این مرکز پرداخت و بر لزوم تعاملات بیشتر این مرکز با نهادهای مطرح علوم انسانی از جمله پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha